31 iulie 2012

sangria cu vin alb


Nu stiu ce ar spune spaniolii despre una ca asta, dar dupa ce vara trecuta am facut sangria dupa reteta clasica, am zis sa incerc si o varianta fusion :) Asa ca am adaptat reteta aceasta si au iesit niste bauturi racoritoare si savuroase. Cel mai greu a fost sa ma abtin sa pescuiesc fructele pana am baut tot vinul :))

Pentru doua pahare de sangria alba aveti nevoie de:
- o jumatate de nectarina
- vreo 10 bucati de zmeura proaspata
- vin alb demisec/sec
- 2 lingurite de zahar (optional)
- putina apa

Puteti folosi vin sec sau demisec si sa adaugati zahar sau un vin demidulce fara sa mai puneti zahar. Eu am pus zahar pentru ca vinul era sec. Proportia de vin apa a fost cam 2/3 vin si 1/3 apa, dar va sfatuiesc sa gustati ca sa stabiliti cea mai buna combinatie. Nu puneti prea multa apa pentru ca nu va mai avea gust bun! Amestecati toate ingredientele si savurati. Va doresc o vara fierbinte cu bauturi racoroase! :)



Niciun comentariu: