08 iunie 2012

sesiune de gatit pentru cei mici si o cauza nobila

Pe 26 mai 2012 am participat la o campanie initiata de gustos.ro si Danone cu scopul de a le arata copiilor din centrul de ingrijire SOS Satele Copiilor ca gatitul poate fi fun. Impreuna cu alte 10 bloggerite ne-am trezit sambata dimineata si dupa ce am fost repartizate in cate o casa, am purces la gatit cu manecile suflecate si cu ajutorul copiilor si a asistentei maternale care are grija de ei. Am nimerit intr-o casa cu 4 copii adorabili si foarte energici care nu doar ca au alergat in continuu vreo 2-3 ore, dar m-au si ajutat la gatit, dupa cum stau dovada pozele de mai jos.


Cu ingrediente puse la dispozitie de Danone, am gatit o salata de vara cu dressing de iaurt, paste cu pesto si prajiturele cu peanut butter. Pe principiul ce mi-e aluat, ce mi-e plastilina, au modelat copilasii in bilute toate prajiturelele :) Si le-a placut la nebunie!


Scopul a fost ca prin intermediul bloggerilor voluntari, copiii sa vada ca gatitul sanatos poate fi interesant si gustos. A fost o initiativa foarte frumoasa la care ma bucur ca am putut participa. Sper ca au ramas cei mici daca nu cu pasiunea pentru gatit, cel putin cu o amintire frumoasa :)

Mai multe detalii despre actiune gasiti aici.